Blizzard's Log

Het logboek over de kleine dappere tinker Blizz

Mijn foto
Naam:
Locatie: Jelsum, Friesland, Netherlands

donderdag, september 02, 2004


Heksenkring

1 Comments:

Blogger Signe said...

Eindelijk weer eens heerlijke buitenritten gemaakt. Het weer was mooi, Blizz staakte niet echt helemaal perfect. Het nageven gaat ook steeds beter, zelfs bij buitenritten waar toch veel te zien is. Ik heb echt ouderwets genoten van het op avontuur zijn met mijn tinkertje. Vandaag heb ik een rit gemaakt naar het dorp Eernewoude zelf, veel mensen met het mooie weer dus hier en daar een babbeltje maken en uitleggen wat een tinker is.
Eerst stukje over de weg en dan door het bosje, klein bosje, maar wel mooi. Met de storm is er een boompje over het pad gewaaid, dat maakt een leuk sprongetje dacht ik, maar Blizz zag de balk niet eens liggen! In het bosje loopt het pad precies tussen de heksenkringen van paddestoelen door, heel mooi magisch. De paddenstoelen zijn bijna ‘uitgebloeid’ maar ik zie alweer andere soorten verschijnen.
Via het meertje naar de Koaidijk en langs de rondvaartboot rederij, de brug over en dan een lang stuk fietspad voordat je bij het dorp bent.
Het dorp heeft een haven en daar zijn van die brede trappen, met brede treden. Ik dacht ga eens proberen of Blizz kan traplopen en zonder blikken of blozen stapte hij de twee treden omhoog! Superpony! Rondje om de kerk omdat het zo lekker ging en maar weer terug naar huis. Ik had al eerder de vier boomstammen in de berm zien liggen. Leuke sprong, maar leek me iets te verradelijk en breed. Nu voor de tweede keer erlangs gereden en besloten dat ik het op zijn minst kon proberen. Dus aanloopje en een kort schietgebedje. Blizz sprong erover als een ware kampioen! Hoog en breed, geweldig gevoel! Waarschijnlijk door deze sprong nam hij op de terugweg het balkje ook als sprongetje.

Zo een rit geeft me een gevoel van vrijheid, alsof ik zo door zou kunnen rijden. Het zijn maar kleine avontuurtjes, maar zo belangrijk en zo heerlijk.

Ik ben ook nog benaderd door Animaux, het modellenbureau waar hij staat ingeschreven. De Leeuwarder Courant doet een stukje over dierenmodellen. Het interview is inmiddels al geweest en morgen komt de fotograaf. Wel spannend allemaal, ik hoop dat het een goed artikel wordt en een mooie foto!

Jammer genoeg heb ik a.s. weekend geen tijd om Blizz te rijden, ben even weg op visite en een dagje LARPen, het wordt mooi weer. Ik zal hem zeker missen daarom. Na het weekend mag ik weer werken, hopelijk blijft het weer mooi zodat ik in elk geval dan weer kan rijden. Het leven is gewoon een stuk leuker met mooi weer.

10:41 p.m.  

Een reactie posten

<< Home